Đurđevo: na 36. izložbi vina 56 zlatnih, 84 srebrnih i 45 brončanih vina


Nedjelja, 28. travnja 2019.

Degustacijom vina, prigodnim programom i podjelom zlatnih medalja vinogradarima čija su vina enolozi ocijenili najboljima, u dvorištu utvrde Stari grad, tradicionalna izložba vina Đurđevo 2019. okupila je velik broj zaljubljenika u dobru kapljicu.

Povodom Dana grada i Đurđevca organizirala ju je Udruga vinogradara i voćara Đurđevac i uoči ovog najvećeg gradskog blagdana ponovo pokazala da se njeni članovi imaju čime podičiti. Okupljene je pozdravio predsjednik udruge Marijanko Ređep, a izložbu je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči te je vinarima čestitao osvojenim medaljama i vrhunskoj kvaliteti vina.

Ove je godine na ocjenu enologa primljen 201 uzorak vina, a zlatnima je ocijenjeno njih čak 56. Da će se do berbe piti dobra vina potvrđuju i 84 vina ocijenjena srebrnim znakom, te čak 45 brončanim, dok je njih 9 dobilo priznanja. Gradonačelnikovim vinom proglašeno vino Vinarije Cvekan i to Chardonnay.

Veliku zlatnu medalju dobila je graševina Željka Mlatilika te je proglašena šampijonom izložbe. Nagradu za najbolje vino hobista dobio je Željko Fuček za mješavinu bijeloga vina.

U nastavku se nalaze rezultati ocjenjivanja: