Energetska obnova bivše zgrade MUP-a u Đurđevcu: u tijeku su radovi na postavljanju instalacija


Četvrtak, 20. veljače 2020.

Radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a krenuli su još u listopadu prošle godine te izvrsno prate planiranu dinamiku izvođenja radova.

Nakon što su srušeni unutarnji pregradni zidovi te je postavljena nova stolarija krenulo je i postavljanje instalacija nakon čije će postave krenuti i radovi na unutrašnjem uređenju zgrade.

Radove su obišli gradonačelnik Hrvoje Janči, direktor Bistre d.o.o. Krešimir Habijanec, projektantica Marijana Zlatec te pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a bila je neučinkovita zbog brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Projektom će se zamijeniti krovište, izraditi toplinska vanjska ovojnica zgrade, ugradit će se nova stolarija, modernizirati će se sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja čime se očekuje da će se smanjit potrošnja toplinske energije preko 65% te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

- Ovo je još jedan projekt koji dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi i planira. Za sada nas vremenske prilike dobro služe te vjerujem da ćemo i ovaj projekat završiti u roku- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjećamo da je 2018. godine policija preseljena u zgradu Javne vatrogasne postrojbe, dok su službe za izdavanje osobnih dokumenata prošle godine preseljene u zgradu Gradske uprave. Nakon što završi obnova bivše zgrade MUP-a, plan je da u njoj budu smještene sve gradske službe i ostale službe za rad sa građanima, kako bi građani sve administrativne poslove mogle obaviti na jednom mjestu u gradu.

-Sadašnji uvjeti gdje djelatnici Grada rade su ispod svake razine, vjerujem da će u tim novim prostorima nastaviti s misijom da naš grad pretvorimo u moderan europski gradić. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora, te prati naš plan uređenja grada i vizure zacrtane u našoj Prostorno planskoj studiji– objasnio je gradonačelnik.

Vrijednost projekta iznosi oko 7.420.747,61 kuna, Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje ovog projekta s 2.326.047,25 kuna EU sredstava, te je dio odobren preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1.479.163,16 kuna, a ostatak sredstava osigurao je sam Grad Đurđevac iz svog proračuna.

 

Naziv projekta: Energetska obnova upravno poslovne zgrade, na adresi Stjepana Radića 6, 48350 Đurđevac

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta: 7.420.747,61 kuna

EU sufinanciranje projekta: 2.326.047,25 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 19.03.2019. – 19.03.2021.

Kontakt osoba: Tea Radoš, 099/274-6279

https://strukturnifondovi.hr/

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.