Grad Đurđevac poziva vlasnike nekretnina da podnesu zahtjeve za uvrštenje u prostorni plan


Petak, 29. rujna 2023.

Na 26. sjednici Gradskog vijeća grada Đurđevca prihvaćene su pete izmjene i dopune Prostorno i Urbanističkog plana uređenja gradskih prostora grada Đurđevca. Glavni cilj novih izmjena je da se zainteresiranim vlasnicima klijeti omogući turistička kategorizacija smještajnih kapaciteta.

– Svi koji se žele baviti turizmom u našim vinogorjima imaju problem s kategorizacijom jer to nisu građevinska područja. Zato se njihove parcele moraju u prostornom planu navesti kao izdvojeno građevinsko zemljište, a s ovim izmjenama to im omogućujemo. Pozivamo sve one koji se namjeravaju baviti turizmom da podnesu zahtjev da se njihove parcele uvrste u prostorni plan kao izdvojeno građevinsko zemljište, rekao je gradonačelnik Janči.

Osim toga Izmjene i dopune prostornog i urbanističkog plana namijenjene su i svim poduzetnicima koji imaju planove ulagati u gradnju proizvodnih pogona. – Investicije često koče upravo prostorni planovi pa pozivamo i poduzetnike da obrate pozornost na sve uvjete koje moraju ispuniti u svojim investicijskim ciklusima tako da se kroz ove izmjene i dopune udovolji i njihovim zahtjevima, pojasnio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i pozvao poduzetnike da iskoriste tu mogućnost.

Obavještavaju se svi zainteresirani vlasnici nekretnina, a posebice vlasnici OPG-ova i klijeti s područja Grada Đurđevca koji imaju u planu obavljati turističku djelatnost, da svoje prijedloge za izmjene Plana dostave na e-mail adresu prostorni.plan@djurdjevac.hr ili se jave u gradsku upravu kako bi im se pomoglo pri sastavljanju zahtjeva, a sve u cilju omogućavanja gradnje u predjelima koji se trenutno ne nalaze u građevinskom području.