Grad šarenih cvjetnih gredica: unatoč tmurnom vremenu Grad Picoka zašarenilo 8.000 ljetnica


Ponedjeljak, 27. svibnja 2019.

Unatoč tmurnom i kišnom vremenu đurđevački parkovi, zeleni otoci na prometnicama, cvjetne žardinjere i lijehe pred javnim gradskim ustanovama te nogostupi ovih dana mijenjaju boje i nasade.

Nakon što su uklonjene maćuhice i ostalo jesensko sezonsko cvijeće te je uređeno i pripremljeno zemljište, počela je sadnja raznobojnog ljetnog cvijeća.

Uređenje je počelo s uređenjem okoliša u samom središtu grada. Uređene su cvjetne gredice u parku, na trgu, te su uređene i turističke kućice. Posađeno je i cvijeće ispred utvrde Stari grad gdje se svake godine uz pomoć zasađenog cvijeća kreira obris utvrde unutar zelenog grba. Uređen je okoliš i oko Osnovne škole u Đurđevcu te okoliš oko turističke vinogradarske klijeti.

Već je u prvih tjedan dana posađeno ukupnu 8.000 sadnica raznobojnog cvijeća, koje ne samo da uljepšava naš grad, već šarene cvjetne gredice različitog oblika privlače pažnju i uveseljavaju naše građane i goste, a sve sadnice dolaze iz đurđevačkog rasadnika.

Ovo je tek početak intenzivne sadnje, a i ovog će ljeta Đurđevac, Europsku destinaciju turističke izvrsnosti, zašareniti čak 16.000 ljetnica.

U rasadniku je i dalje u tijeku prodaja ljetnog bilja iz vlastitog uzgoja koje građani mogu kupiti po vrlo pristupačnim cijenama  svaki radni dan od 8 do 16 sati te subotom od 8 do 13 sati.

Foto: Robert Rodman