Gradske teme, gradonačelnik Janči: Đurđevac uspješno provodi 22 projekta, a još 6 ih je prijavljeno


Ponedjeljak, 23. siječnja 2023.

U emisiji Gradskih tema Podravskog radija gradonačelnik Hrvoje Janči najavio je prvu ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća.

-Na sjednici jedna od točaka će biti i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika, a to je prilika za prezentaciju odrađenih aktivnosti u 2022. godine. Aktivnosti se provode kontinuirano, u tijeku je velika građevinska aktivnost koja se odnosi na izmjenu infrastrukture, obnovu objekata, izgradnju pješačkih staza, uređenje okoliša te se konstantno radi na pripremi, prijavi i provedbi projekta. Grad trenutno ima 22 projekta u provedbi vrijednih preko 7  mil. eura (55 mil. kn), od čega je Gradski udio oko 1,5 mil. eura što iznosi oko 20%. To je samo pokazatelj da smo dobro planirali i uspješno prijavili sve ove projekte, jer imamo oko 80% osiguranih sredstava iz EU fondova i državnog proračuna što je puno više nego što imaju osigurano drugi gradovi- rekao je gradonačelnik.

-Odgovorno se vode gradske financije i na taj način se uspješno osiguravaju sredstva za vlastiti udio Grada u svim projektima što znači da se projekti mogu neometano provoditi. Dva projekta vezana su uz gospodarenje otpadom, a to su sortirnica i kompostana koje su nedavno dobile uporabne dozvole i krenule sa radom. Imamo projekte i iz područja obrazovanja, a to su pomoćnici u nastavi, školska shema, projekt Maslačak za sve gdje se sufinancira popodnevni rad vrtića i kraći programi kojih imamo najviše u Hrvatskoj. Dobili smo i odluku o financiranju dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak u iznosu 1,3 mil. eura (10 mil. kuna), uskoro ćemo imati i odabrane izvođače radova i nadam se da će radovi krenuti čim prije- istaknuo je.

Značajni projekti provode se u području energetske obnove i nadogradnje što obuhvaća nabavu nove vatrogasne opreme za potrebe naših vatrogasaca te na ugradnju obnovljivih izvora energije na zgradi Osnovne škole, Dječjeg vrtića te Javne vatrogasne postrojbe. Kako je gradonačelnik naglasio u gradskim temama uskoro se kreće i s radovima na ugradnji dizalice topline u školi.

-Prijavili smo i 6 novih projekata od koji je najznačajniji projekt uređenja okoliša utvrde Stari grad te rekonstrukcija glavnog gradskog trga- rekao je gradonačelnik.