I bivša zgrada policije u Đurđevcu dobit će novi izgled: osigurano sufinanciranje od 2,3 mil. kuna


Ponedjeljak, 18. veljače 2019.

Nove vizure grada Đurđevca:

Nakon što je projekt energetske obnove zgrade policije na adresi Stjepana Radića 6 prošao ocjenu kvalitete u Grad Đurđevac je stigla i Odluka o financiranju.

Vrijednost projekta je nešto više od 7 mil. kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje preko poziva za energetsku obnovu javnih objekata kojeg je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt će se sufinancirati s 2,3 mil. kuna dok je ostali dio planiran u proračunu Grada. Zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a upravo uz nju se trenutno gradi moderna futuristička zgrada poduzetničkog inkubatora. Zgrada je trenutno neučinkovita zbog energetski neučinkovite stolarije, brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja.

Ovim projektom predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije preko 50%.

Osnovni cilj projekta je ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti te smanjenje potrošnje energije.

-Nakon vrtića, škola, poduzetnika i sportaša na red su došli i djelatnici Gradske uprave te ostalih javnih službi koje se trenutno nalaze u zgradi na adresi Stjepana Radića 1. Ulaganjem u energetsku obnovu osigurat će se ugodan i kvalitetniji prostor za rad svih djelatnika koji će se po završetku projekta preseliti u zgradu policije kako bi mogli krenuti sa projektom uređenja sadašnje zgrade Gradske uprave. Zgrada policije će biti uređena u stilu našega inkubatora koji je već u izgradnji, a zajedno bi trebale doprinjeti modernijem izgledu grada - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Uskoro se očekuje i potpis ugovora o sufinanciranju nakon čega će se raspisati javna nabava kako bi se dobio izvođač radova, te nabava za stručni nadzor.