Iz instituta za javne financije: Gradu Đurđevcu petica za transparentnost


Petak, 14. srpnja 2023.

-Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da ste i u ovom ciklusu istraživanja dobili maksimalan broj bodova te osvojili priznanje za proračunsku transparentnost, ovakva ocjena stigla je ovih dana u Ured gradonačelnika grada Đurđevca Hrvoja Jančija iz Instituta za javne financije. Rezultat je to najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti 576 proračuna županija, gradova i općina koje se provodi u okviru projekta Hrvatske zaklade za znanost „Isplati li se transparentnost? - Politički i socioekonomski učinci transparentnosti proračuna lokalnih jedinica u Hrvatskoj".

-Istraživanjem se utvrđivala količina i pravovremenost objavljenih ključnih proračunskih dokumenata svih lokalnih jedinica, pa tako i našega grada, pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči zadovoljan jer ovakvo priznanje iz spomenutog Instituta u Đurđevac nije došlo prvi puta.

Naime, transparentnost  je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenoj, mrežnoj stranici grada Đurđevca u razdoblju od studenog 2022. do travnja 2023.godine.