Knjiga vam kuca na vrata na HRT-u i NOVA TV-u: naše knjižničarke dostavljaju knjige starijim sugrađanima u domove


Srijeda, 12. kolovoza 2020.

Projekt Knjiga vam kuca na vrata, u kojem knjižničarke na električnom biciklu dostavljaju knjige u domove starijih i nemoćnih osoba, u ljetnim mjesecima, a posebno u vrijeme koronavirusa, doživljava svoj procvat.

Cilj ovog programa je da socijalno isključene osobe dobiju mogućnost sudjelovanja u društvenom i kulturnom životu naše ustanove, dostizanje životnog standarda koji se smatra prihvatljivim u društvu u kojem žive te osiguravanje prava svakog čovjeka na čitanje i cjeloživotno učenje.

Naime, starije osobe koje bi se u što manjoj mjeri trebale izlagati javnosti i većim okupljanjima, uvelike koriste mogućnost dostave knjiga na kućnu adresu, učlanjuju se u našu knjižnicu i postaju aktivni korisnici našeg programa. Vrijednost ovog programa prepoznale su i velike televizijske kuće NOVA TV i HRT koji su proteklih dana posjetili našu knjižnicu i snimili zanimljive priloge o navedenom programu.

Kako je to izgledalo na NOVA TV pogledajte na poveznici: http://novavideo.dnevnik.hr/product/emisije/39945-dnevnik-07-08-2020 (49. minuta), a što je zabilježila kamera HRT-a pogledajte danas na HRT2 u Regionalnom dnevniku u 16,00 sati te u petak u Ljetnoj panorami na HRT4 u 17,15 sati.

Svi zainteresirani mogu se i dalje javiti na broj telefona 048/812-701 kako bi se učlanili i dogovorili periodiku posuđivanja i vraćanja knjiga.

Ova usluga je također besplatna za sve koje se za nju prijave.