Krenuli radovi u Posjetiteljskom centru: prikaz bogatstva života na Đurđevačkim pijescima dostupan cijelu godinu


Četvrtak, 2. siječnja 2020.

Nakon što je odrađeno uvođenje u posao krenuli su i prvi radovi  u sklopu projekta prirodne baštine Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka.

Grad Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna.

Krenulo se radovima na kompletnoj obnovi, uređenju i opremanju stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine s budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom naše vrijedne prirodne baštine. Danas se krenulo s uklanjanjem unutarnje i vanjske stolarije nakon čega kreču radovi na unutarnjem uređenju prostora te radovi na zamijeni krovišta.

Budući Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci tako će na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentirati sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Uskoro se kreće i s radovima na drugom segmentu projekta koji se odnosi na izgradnju hostela u Park šumi Borik.

-Još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac će zasigurno biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije. Tome će svakako doprinijeti i uređenje smještajnih kapaciteta u šumi Borik gdje će se postojeći objekt urediti i prenamijeniti u smještajne kapacitete prvenstveno namijenjene djeci i školi u prirodi. Predviđamo da bi svi radovi bili gotovi do kraja iduće godine pa bismo mogli imati otvorenje triju novih turističkih lokacija vezano uz Đurđevačke pijeske– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.