Mali sportaši aktivni unatoč ljetu: odrađeni brojni treninzi i događanja u sklopu projekta Picoki za sport


Nedjelja, 2. kolovoza 2020.

Projekt Picoki za sport započeo je još u prosincu 2018. godine kada je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

U sklopu projekta Picoki za sport provedene su brojne aktivnosti te su odrađeni brojni treninzi u svim klubovima: rukomet, karate, nogomet, košarka te mješovita skupina. Treninzi u Đurđevcu nisu stali ni preko ljeta već uporni mališani redovno sudjeluju na svim organiziranim treninzima i turnirima. Sportske aktivnosti u Đurđevcu ne prestaju pa će se već ovog vikenda u sklopu programa Summer Cock festivala održati Kvartovski malonogometni turnir na kojem će sudjelovati brojni sportaši i amateri.

Jedan od važnih elemenata projekta Picoki za sport je i promidžba sporta te zdravog načina življenja, tako je Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca započela s medijskom kampanjom putem svoje web stranice te putem društvenih mreža. Kreirani su Instagram i Facebook profili koji sadrže objave o svim važnim događajima u sklopu projekta. Izrađen je i logo projekta koji se sastoji od našeg najpoznatijeg simbola grada - picoka ili pijetla.

Također je prilikom otvorenja ŠRC-a Vlado Leščan Duspe djeci i mladima s područja grada Đurđevca podijeljeno 450 kompleta promotivnih materijala, koji sadrže trenirku, majicu, ruksak i jaknu. Otvorena je i nova, moderno opremljena teretana na ŠRC-u koju koriste svi uzrasti sportaša za pripreme i odrađivanje treninga.

-Možemo se slobodno pohvaliti da je naš grad sportski grad. Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu s više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a od početka projekta zabilježen je porast broja novih članova u klubovima. Preko ovog projekta u cijelosti je opremljen i prostor Sportske dvorane Osnovne škole Đurđevac koje koriste brojni sportaši. Zahvaljujem svim sportašima, a najviše trenerima i ostalim sportskim djelatnicima koji sudjeluju i uspješno provode ovaj projekt- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Partneri Zajednici u ovom projektu su Grad Đurđevac, Nogometni klub Graničar, Rukometni klub Đurđevac, Karate klub Đurđevac i Košarkaški klub Mladost Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a projekt je u cijelosti financiran iz sredstava EU i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.