Mališani obišli radove u vrtiću Maslačku


Ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Današnji lijep i sunčan dan starije vrtićke skupine Dječjeg vrtića Maslačak pod vodstvom teta iskoristile su za šetnju do vrtića i obilazak radova.

U vrtiću im se u obilasku pridružio i gradonačelnik Hrvoje Janči, a dočekali su ih i vrijedni majstori koji su mališanima strpljivo objašnjavali što se sve to radi u njihovim prostorijama.

Kako bi mališani bili sigurni prilikom obilaska radova dobili su zaštitne kacige koje su bile potpuni hit kod dječaka.

Djeca su ovu priliku iskoristila kako bi saznala koje sve alate majstori koriste, a dala su im i prijedloge kako bi trebalo obojiti njihove prostore za igru.

Na pitanje gradonačelnika da li se vesele skorom povratku u vrtić jednoglasno su odgovorili da se jedva čekaju vratiti kako su oni to rekli, doma.

Podsjećamo da u vrtiću traju radovi na obnovi i rekonstrukciji, a nakon što su skinuti stari parketi i postavljene nove instalacije u tijeku je postavljanje novih podova u vrtićkim grupama te keramike u sanitarnim čvorovima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 2,3 mil. kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije projekt sufinancira sa ukupno 760.000,00 kuna, dok je preostali dio osigurao Grad u svome proračunu.

Projektom je predviđena modernizacija kotlovnice i sustava grijanja, zamjena podova, uređenje sanitarnih čvorova, te uvođenje solarnog sustava za pripremu tople vode.

Obnovom će se postići značajna uštede energije, te će se smanjit ukupni troškovi režija. Grad ovim projektima nastoji potaknuti svijest i kod svojih građana o važnosti korištenja obnovljivih izvora, te prednostima koje se ostvaruju kroz uštedu energije.