Još jedan EU projekt u Đurđevcu: prijavljen projekt Ulaganje u infrastrukturu šumskih prometnica


Četvrtak, 2. srpnja 2020.

Nastavak povlačenja EU sredstava

Grad Đurđevac je prijavio još jedan EU projekt, a ovaj puta radi se o projektu uređenja primarnih šumskih prometnica na širem području Đurđevca, čime će se urediti 5,52 km šumskih puteva.

Ukupna vrijednosti projekta je oko 4,2 mil. kuna, a sufinancirat će se u iznosu od 100% iz Programa ruralnog razvoja, kroz podmjeru 4.3.3 Ulaganje u šumsku infrastrukturu.

-Nastavljamo s uređenjem šumskih puteva i to nastojimo u cijelosti financirati iz EU sredstava. Dobro smo uočili i iskoristili raspisanu mjeru za rekonstrukciju šumskih puteva i obuhvatili velik prostor gdje se nalaze šume u privatnom posjedu. Za projekt je jedino ta trasa bila prihvatljiva i odgovarala je uvjetima natječajima. Očekujem da ćemo i u provedbi projekta imati dobru suradnju s vlasnicima šuma, klijeti i oranica na tom području - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Razvoj infrastrukture je temelj za razvoj turizma. Mi se lagano, ali sigurno pozicioniramo kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske. Izgradnja prometnica je jedan od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma. U tom pravcu želimo ići i dalje – rekao je gradonačelnik.

Grad Đurđevac je još preko bespovratnih sredstava iz Europske unije asfaltirao i nerazvrstanu cestu koja je spojila prigradsko naselje Mičetinac i Čepelovac u dužini od skoro 10 km, a već je asfaltirano i oko 16 km vinogradarskih puteve i odvojaka.