Muzej Grad Đurđevca u 2017. zabilježio rekordnu posjećenost


Četvrtak, 4. siječnja 2018.

Analiza broja posjetitelja kulturnim sadržajima u utvrdi Stari grad kao što je posjet čuvenoj Donaciji Ivana Lackovića Croate, te modernom multimedijalnom Interpretacijskom centru Picokijade, govori da je u 2017. godini bila u trendu rekordna posjećenost u odnosu na 2016. godinu.

Stari grad i kulturne sadržaje unutar utvrde u 2016. godini posjetilo je ukupno 7.252 posjetitelja, a u 2017. godine čak 11.244 posjetitelja.

Muzej Grada Đurđevca u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradskom knjižnicom redovito organizira radionice, izložbe, kulturne i zabavne sadržaje u prostorijama muzeja. Posjetitelji otvorenjem Interpretacijskog centra mogu tokom cijele godine doživjeti priču o Legendi i upoznati njezine likove.

Najava Picassove izložbe izazvala je pozitivne reakcije kod građana. Muzej je poslao pozive za izložbu svim školama, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je preporuku da se osim Picassove izložbe, pogledaju i ostali sadržaji koje Muzej nudi.

Osim obavljanja redovne muzejsko-galerijske djelatnosti Muzej ostvaruje značajne rezultate i sa svojim dodatnim sadržajima. Suradnja sa školama, komunikacija s medijima i prisutnost na društvenim mrežama pridonijela je znatnom porastu prihoda- istaknula je ravnateljica Edita Janković Hapavel.