Nova vizura grada: u tijeku su radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a


Četvrtak, 7. studenoga 2019.

Još prošli mjesec krenuli su radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a, a nakon što je uklonjen sav namještaj iz zgrade i stolarija krenuli su radovi na rušenju pregradnih zidova.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a bila je neučinkovita zbog energetski neučinkovite stolarije, brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja.

Projektom će se zamijeniti krovište, izraditi toplinska vanjska ovojnica zgrade, ugradit će se nova stolarija, modernizirati će se sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja čime se očekuje da će se smanjit potrošnja toplinske energije za 66,94 posto te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

- Ovaj projekt dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi i planira. Za sada nas vremenske prilike dobro služe te vjerujem da ćemo i ovaj projekat završiti u roku. Prošle godine je policija preseljena u zgradu Javne vatrogasne postrojbe, dok su službe za izdavanje osobnih dokumenata preseljene u zgradu Gradske uprave. Nakon što završi obnova bivše zgrade MUP-a, plan je da u njoj budu smještene sve gradske službe i ostale službe za rad sa građanima, kako bi građani sve administrativne poslove mogle obaviti na jednom mjestu u gradu. Sadašnji uvjeti gdje djelatnici Grada rade su ispod svake razine, vjerujem da će u tim novim prostorima nastaviti s misijom da naš grad pretvorimo u moderan europski gradić. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora, te prati naš plan uređenja grada i vizure zacrtane u našoj Prostorno planskoj studiji– objasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Vrijednost projekta iznosi oko 7,4 mil. kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje ovog projekta s 3,8 mil kuna EU sredstava, dok je preostali iznos osiguran u proračunu.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.

 

Naziv projekta: Energetska obnova upravno poslovne zgrade, na adresi Stjepana Radića 6, 48350 Đurđevac

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta: 7.420.747,61 kuna

EU sufinanciranje projekta: 2.326.047,25 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 19.03.2019. – 19.03.2021.

Kontakt osoba: Tea Radoš, 099/274-6279

https://strukturnifondovi.hr/

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.

 

Foto: Jurica Karan