Novi izgled Doma kulture: u tijeku radovi na energetskoj obnovi zgrade, radove obišao gradonačelnik


Petak, 30. kolovoza 2019.

U tijeku su radovi na zgradi Doma kulture u Đurđevcu, a u sklopu projekta energetske obnove. Trenutno se postavlja kamena vuna te se skidaju stara rasvjetna tijela, a po završetku tih radova kreće zamjena stolarije na cijeloj zgradi.

Udruge koje djeluju unutar Doma kulture već su izmjestile svoje stvari, a novi i osvježeni prostor sigurnu će ih oduševiti i postati adekvatniji za njihov rad.

Radove je obišao gradonačelnik Hrvoje Janči i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

Vrijednost projekta je nešto više od 3,6 mil. kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje preko poziva za energetsku obnovu javnih objekata kojeg je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt će se sufinancirati s 2 mil. kuna dok je ostali dio planiran u proračunu Grada. 

Ovim projektom predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije čak do 88%.

-Dom kulture je arhitektonski vrijedan, ali trenutno je neučinkovit zbog jednostrukih staklenih površina koje ga prekrivaju i zastarjelim sustavom grijanja. Prostor Doma kulture koristi se za održavanje brojnih manifestacija u organizaciji Grad Đurđevca i Turističke zajednice te ga koriste brojne ustanove i udruge za svoje aktivnosti. Ulaganjem u energetsku obnovu imat ćemo bolje uvjete za odvijanje kulturnog života u gradu, od kazališnih predstava, nastupa KUD-a, glazbene škole i svega ostaloga. Moguće je i da kino bude unutra, pogotovo kada zamijenimo sjedalice- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Svi radovi na zgradi bi trebali završiti do kraja godine.

 

Naziv projekta: Energetska obnova zgrade Doma kulture na adresi Vladimira Nazora 2, Đurđevac, KK.04.2.1.04.0467
Naziv korisnika: Grad Đurđevac
Ukupna vrijednost projekta: 3.827.395,00 kuna
EU sufinanciranje projekta: 1.977.073,62 kuna
Razdoblje provedbe projekta: 31.10.2018. – 31.10.2020.
Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.