Novo lice i vizure grada: radove na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a obišli gradonačelnik Janči i budući stanari


Četvrtak, 23. srpnja 2020.

Radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a krenuli su krajem prošle godine te izvrsno prate planiranu dinamiku izvođenja radova, a radovi nisu zaustavljani niti zbog koronavirusa.

Nakon što su srušeni unutarnji pregradni zidovi te je postavljena nova stolarija i instalacije krenuli su radovi na unutrašnjem uređenju zgrade, a trenutno traju radovi na izvedbi vanjske ovojnice tj. fasade nakon čega će se krenuti s postavom poda i soboslikarskim radovima.

Radove su obišli gradonačelnik Hrvoje Janči, županijska pročelnica Marina Horvat, predstavnici županijskih službi i ispostava iz Đurđevca, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, djelatnici Policijske postaje te pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

Predstavnici budućih stanara pregledali su svoje prostore, te su se složili kako će ovaj novi moderan prostor i novi namještaj zasigurno olakšati svakodnevni rad djelatnika. Nakon što završi obnova bivše zgrade MUP-a, plan je da u njoj budu smještene sve gradske službe i ostale službe za rad sa građanima, kako bi građani sve administrativne poslove mogle obaviti na jednom mjestu u gradu.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a bila je neučinkovita zbog brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Projektom se zamijenilo krovište, ugrađena je nova stolarija, postavljene su nove instalacije te je ugrađeno dizalo za osiguravanje pristupačnosti zgrade osobama s invaliditetom. Modernizirati će se i sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja čime se očekuje da će se smanjit potrošnja toplinske energije preko 65% te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

- Ovo je još jedan projekt koji dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi i planira. Za sada nas vremenske prilike dobro služe te vjerujem da ćemo i ovaj projekat završiti u roku. Nakon što završe radovi na energetskoj obnovi zgrade, zajednički ćemo raspisati javnu nabavu za nabavu opreme i namještaja kako bi svi uredi u zgradi dobili novi namještaj i bili jednoobrazno uređeni- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Sadašnji uvjeti gdje djelatnici Grada rade su ispod svake razine, vjerujem da će u tim novim prostorima nastaviti s misijom da naš grad pretvorimo u moderan europski gradić. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora, te prati naš plan uređenja grada i vizure zacrtane u našoj Prostorno planskoj studiji. Plan nam je i potpuno urediti okoliš oko zgrade MUP-a, a uskoro će krenuti i radovi na uređenju okoliša oko Doma kulture. Polako, prateći tu studiju mijenjamo vizuru i lice našega grada – objasnio je gradonačelnik.

Vrijednost projekta iznosi oko 7.420.747,61 kuna, Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje ovog projekta s 2.326.047,25 kuna EU sredstava, te je dio odobren preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1.479.163,16 kuna, a ostatak sredstava osigurao je sam Grad Đurđevac iz svog proračuna.

 

Naziv projekta: Energetska obnova upravno poslovne zgrade, na adresi Stjepana Radića 6, 48350 Đurđevac

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta: 7.420.747,61 kuna

EU sufinanciranje projekta: 2.326.047,25 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 19.03.2019. – 19.03.2021.

Kontakt osoba: Tea Radoš, 099/274-6279

https://strukturnifondovi.hr/

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.