Novo ruho Doma kulture, gradonačelnik Janči najavio: uskoro kreće i unutarnje uređenje te uređenje okoliša


Četvrtak, 23. siječnja 2020.

Prošli tjedan završili su radovi na energetskoj obnovi Doma kulturi, a novoobnovljenu zgradu obišli su gradonačelnik Hrvoje Janči i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

Projektom energetske obnove popravljeno je krovište, izrađena je toplinska zaštita vanjske ovojnice zgrade, ugrađena je nova stolarija, postavljen je novi moderni i energetski učinkovitiji sustav rasvjete te postavljen. sustav centralnog grijanja čime se očekuje ušteda energije čak do 88%.

Vrijednost projekta iznosila je nešto više od 3,6 mil. kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje u ukupnom iznosu od 2,9 mil. kuna dok je ostali dio bio osiguran u proračunu.

Prostor Doma kulture tijekom godine koristi se za održavanje brojnih manifestacija u organizaciji Grad Đurđevca i Turističke zajednice te ga koriste brojne ustanove i udruge za svoje aktivnosti. Podsjećamo da je Dom kulture godinama bio neučinkovit zbog jednostrukih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Ulaganjem u energetsku obnovu osigurani su bolji uvjeti za odvijanje kulturnog života u gradu, od kazališnih predstava, nastupa KUD-a, glazbene škole i svega ostaloga.

-Kako je naš Dom kulture dobio novi vanjski izgled, želja nam je da uredimo i opremimo unutarnje prostore i to do Đurđeva. Cilj nam je da prostor Doma kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato smo planirali multifunkcionalno opremiti veliku dvoranu kako bi se tu mogle održavati i konferencije, razne priredbe, ali i u budućnosti kino projekcije. Prijavili smo i projekt unutarnjeg uređenja prostorija udruga koje djeluju u Domu kulture kako bi se i njima osigurali bolji uvjeti za rad, a vrijednost tog projekta iznosi 1,4 mil. kuna- rekao je gradonačelnik Janči.

-Inkubator i okoliš oko njega dali su novi izgled našem centru, stoga nam je želja zadržati taj stil te ćemo na taj način urediti i okoliš oko Doma kulture, a projekt uređenja okoliša uskoro će biti gotov - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

 

Naziv projekta: Energetska obnova zgrade Doma kulture na adresi Vladimira Nazora 2, Đurđevac, KK.04.2.1.04.0467

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta: 3.827.395,00 kuna

EU sufinanciranje projekta: 1.977.073,62 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 31.10.2018. – 31.10.2020.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.