Odrađeni brojni treninzi, Picoki za sport: milijun kuna za nabavu opreme i uključivanje djece u sport


Nedjelja, 28. srpnja 2019.

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca već je daleko u provedbi projekta Picoki za sport.

Projekt je započeo još u prosincu 2018. godien kada je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

U sklopu projekta Picoki za sport provedene brojne aktivnosti.

Tako je u sklopu košarkaškog sportskog programa održano ukupno 286 treninga odnosno odrađeno je ukupno 286 sati dok je u sklopu rukometnog sportskog programa pod vodstvom trenera Vladimira Suvajca održano je ukupno 298 treninga odnosno odrađeno je ukupno 447 sati.

U sklopu nogometnog sportskog programa održano je ukupno 300 treninga, odnosno odrađeno je ukupno 450 sati, a u programu karatea pod vodstvom trenera Ivora Boltekovića-Tkaleca odrađeno je ukupno 96 treninga odnosno odrađeno je 96 sati.

Program male mješovite sportske škole pod vodstvom trenera Danijela Domišljanovića odradio je  ukupno 47 treninga, odnosno 47 sati.

Kao jedan od važnih elemenata projekta Picoki za sport je i promidžba sporta i zdravog načina življenja, tako je Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca započela s promotivnom i medijskom kampanjom putem svoje web stranice, te putem društvenih mreža na način da su kreirani Instagram i Facebook profili koji sadrže objave o svim važnim događajima u sklopu projekta. Izrađen je i logo projekta koji se sastoji od našeg najpoznatijeg simbola grada- Picoka ili pijetla.

Također je prilikom otvorenja ŠRC-a Vlado Lešćan Duspe djeci i mladima s područja grada Đurđevca podijeljeno 450 kompleta, promotivnih materijala, koji sadrže trenirku, majicu, ruksak i jaknu.

Sve članice Zajednice obilježile su Međunarodni dan sporta koji je okupio oko 300 sudionika koji su imali priliku sudjelovati u skakanju u vrećama, nošenju loptica u žlicama, potezanju užeta i trčanju. Svu djecu je na taj dan razveselio naš proslavljeni olimpijac i gimnastičar Filip Ude, a najboljim pojedincima priznanja je uručio gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić.

-Možemo se slobodno pohvaliti da je naš grad sportski grad. Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu sa više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a od početka projekta je zabilježen broj novih članova u klubovima. Preko ovog projekta ćemo u cijelosti opremiti i prostor Sportske dvorane Osnovne škole Đurđevac koje koriste brojni sportaši, ali će se i opremiti teretana u prostorima ŠRC-a te su trenutno u postupku nabave za kupnju opreme. Zahvaljujem se svim sportašima, a najviše trenerima i ostalim sportskim djelatnicima koji sudjeluju i uspješno provode ovaj projekt- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Partneri Zajednici u ovom projektu su Grad Đurđevac, Škola nogometa grada Đurđevca, Rukometni klub Đurđevac, Karate klub Đurđevac i Košarkaški klub Mladost Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a projekt je u cijelosti financiran iz sredstava EU i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.