Osnovna škola zahvaljujući učenicima volonterima dobila naziv škola filantrop, a osnovana je i zadruga Mravlji lav


Petak, 18. svibnja 2018.

Ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac Danijel Domišljanović na 10. sjednici Gradskog vijeća vijećnicima je ukratko prezentirao rad Osnovne škole u prethodnoj godini, kroz tri segmenta: aktivnosti u školi, projekti i edukativni projekti.

- Škola je organizirala državno natjecanje iz povijesti, dobili smo i naziv ŠKOLA FILANTROP - kao jedna od deset škola koja je prepoznata kao škola s velikim brojem učenika-volontera, organizirali smo i državni skup kineziologa na kojem je sudjelovalo 250 učitelja/profesora tjelesne i zdravstvene kulture- rekao je ravnatelj.

Na školi trenutno traju radovi na energetskoj obnovi škole vrijedni 7,2 mil. kuna, te radovi na nadogradnji dodatnih učionica kojim će se osigurati jednosmjenski rad, ukupne vrijednosti 2,1 mil. kuna. Projekt izgradnja senzorne sobe prijavljen je u suradnji s Gradom na natječaj Zagrebačke banke, te su odobrena sredstva u iznosu 100.000,00 kuna.

U tijeku je i opremanje informatičke učionice novom opremom i namještajem. Naša škola je uključena i u projekt Sheme svježe prehrane gdje učenici svakodnevno dobivaju svježe namirnice (voće, povrće, mliječni proizvodi) uz standardni meni, u provedbi je i projekt osiguranje školske prehrane djeci u riziku od siromaštva kojim je osiguran dnevni obrok za 220 učenika, a pokrenut je i projekt Zdravi doručak.

-Ponosni smo i na edukativne projekte škole, i to na projekt Ruksak pun kulture, razvijanje ekološke svijesti kod učenika, a osnovali smo i Učeničku zadrugu MRAVLJI LAV koja sudjeluje na raznim manifestacijama u gradu. Postavljen je šahovski otoka u školi, pa učenici za vrijeme odmora mogu zaigrati partiju šaha. Čak smo zatražili i odobrenje za uvođenje  šaha kao izbornog predmeta - naglasio je ravnatelj.

Ravnatelj je istaknuo da otkada je Grad preuzeo osnivačka prava nad školom, u potpunosti je opremio sportsku dvoranu, osigurane su edukacije učitelja u punom opsegu prema planu edukacije, ulagalo se i u opremanje učionica, te se zahvalio na podršci i dosadašnjem ulaganju Grada u cilju osiguranja boljih uvjeta rada kako za zaposlenike škole tako i za njezine polaznike.