Oznaka Kvaliteta Podravine za najkvalitetnije poljoprivredne- prehrambeno tradicijske proizvode s područja Podravine


Petak, 6. travnja 2018.

Svi domaći proizvođači od danas se mogu prijaviti na raspisani Javni poziv Grada Đurđevca za dodjelu oznake Kvaliteta Podravine.

Oznaka Kvaliteta Podravine je regionalna oznaka kvalitete tradicijskih proizvoda s područja Podravine čije je dodjeljivanje i isticanje regulirano Pravilnikom o označavanju proizvoda oznakom, dostupan na linku:  https://djurdjevac.hr/akti-gradonacelnika/pravilnik-o-oznacavanju-proizvoda-oznakom-kvaliteta-podravine/

Oznaka je namijenjena označavanju, isticanju i promociji najkvalitetnijih. Svrha oznake je zaštita, očuvanje i promocija Proizvoda, s ciljem poticanja njihove proizvodnje, podizanja kvalitete i što boljeg plasmana na tržištu.

Za dodjelu Oznake mogu se prijaviti proizvodi iz slijedećih kategorija proizvoda: vino i voćna vina, rakije i likeri, med i pčelinji proizvodi, svježe voće i povrće, prerađevine od voća i povrća, mlijeko i mliječni proizvodi, meso i mesne prerađevine, kolači, proizvodi od (industrijske) konoplje, žitarice i proizvodi od žitarica.

Prijaviti se mogu proizvođači Proizvoda s područja Podravine, odnosno pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište u Podravini i koji svoju djelatnost obavljaju u Podravini.

Proizvodi koji se prijavljuju moraju biti proizvedeni od sirovina koje potječu s područja Podravine.

Zahtjev za korištenjem Oznake podnosi se tokom cijele godine na adresu:

Grad Đurđevac

Upravni odjel za gospodarstvo, financije i razvojne projekte

Povjerenstvo za dodjelu oznake "Kvaliteta Podravine"

Stjepana Radića 1, 48350 Đurđevac