Picoki za sport: osigurano oko milijun kuna za uključivanje djece u sport


Petak, 21. prosinca 2018.

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca i Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Karate klubom Đurđevac, Školom nogometa grada Đurđevca, Rukometnim klubom Đurđevac i Košarkaškim klubom Mladost Đurđevac uspješno su osigurali 997.352,29 kuna za uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenost te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport preko poziva koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Danas je u ministarstvu održano i svečano potpisivanje ugovora, a ugovor za projekt Picoki za sport potpisali su ministrica Nada Murganić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić.

Nogomet, rukomet, košarka i karate su kolektivni sportovi koji okupljaju najviše polaznika, pa se kroz projekt planira omogućiti besplatno uključivanje djece i mladih u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti u te sportove, kao i u treninge mješovite skupine gdje će imati mogućnost isprobati razne vrste sportova- od badmintona i stolnog tenisa pa sve do odbojke.

Besplatnim treninzima želi se motivirati djecu da od malena sudjeluju u sportskim aktivnostima, te da od najranije dobi steknu naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja.Sudjelovanjem u ovom programu djeca će steći motoričke kompetencije pogodne za daljnje učenje i sportsko usavršavanje.

-Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu sa više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a provedbom ovog projekta očekuje se da će broj aktivnih sportaša porasti. Projektom će se dodatno opremiti i prostori Sportske dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac koje koriste brojni klubovi, ali će se i opremiti teretana u prostorima ŠRC-a- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

OSNOVNE INFORMACIJE I CILJEVI PROJEKTA:

Projekt Picoki za sport kojeg provodi Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca u suradnji s partnerima usmjeren je k osiguravanju i uključivanju djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u sportske aktivnosti, odnosno ovim projektom se osigurava besplatno pohađanje nogometnih, rukometnih, košarkaških i karate treninga, kao i treninga mješovite skupine za 70 djece i mladih, pripadnika ciljane skupine, od 5-18 godine. U sklopu projekta dodatno će se nabaviti oprema i rekviziti potrebni za rad sportskih klubova, te će se ujedno i opremiti teretana Športsko rekreacijskog centra u Đurđevcu. Također će se provesti i medijska kampanja koja za cilj ima promociju sporta i motivaciju svih dobnih uzrasta za uključivanje u sportske aktivnosti.

Očekivani rezultati projekta: 

 • Broj djece pripadnika ciljane skupine uključenih u sportske aktivnosti (nogomet – 25, rukomet – 15, košarka – 15, karate – 5, mješovita skupina – 10) – ukupno 70 sudionika;
 • Broj odrađenih treninga (nogomet – 12 puta tjedno, rukomet 12 puta tjedno, košarka 12 puta tjedno, karate – 8 puta tjedno, mješovita skupina – 2 puta tjedno);
 • Održana teretana jednom mjesečno za sve sudionike ciljne skupine;
 • Održana jedna kampanja kojom se žele pokazati i promovirati sportske aktivnosti u Đurđevcu;
 • Održana 2 Međunarodna dana sporta;
 • Nabavljeno 450 kompleta opreme;
 • Izrađen vizualni identitet projekta;
 • Kreiran 1 video projekta;
 • Izrađeno 4 roll-up bannera;
 • Održano 6 sastanaka projektnog tima;
 • Izrađeno 8 Zahtjeva za nadoknadom sredstava.

Naziv projekta: UP.02.01.1.08.0039 PICOKI ZA SPORT

Korisnik: Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca

Partneri: Grad Đurđevac, Škola nogometa grada Đurđevca, Rukometni klub Đurđevac, Karate klub Đurđevac, Košarkaški klub Mladost Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta: 997.352,29 kuna

Iznos potpore Europske Unije: 847.749,45 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 21.12.2018. – 21.12.2020.

Provedbeno tijelo 1: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Provedbeno tijelo 2: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

Kontakt osoba: Ivan Juričić, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, 098/805-555, sportdjurdjevac@gmail.com

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Korisnika Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca