Počele pripreme za upis u prvi razred: na popisu su 94 prvašića


Srijeda, 5. veljače 2020.

Osnovna škola Đurđevac počela je s provedbom aktivnosti vezanih za početak upisa djece u prvi razred školske 2020./2021. godine.

Za upis u prvi razred na popisu je 94-tero djece. Obveznici su djeca rođena između 1. travnja 2013. i 31. ožujka 2014. kao i djeca koja su imala odgodu upisa ove školske godine.

Stručni suradnici škole u suradnji s školskim liječnikom i djelatnicima Dječjeg vrtića Maslačak dogovorili su vremenik aktivnosti.

Pedagog i psihologinja u narednom razdoblju otići će u Dječji vrtić Maslačak gdje će se upoznati s budućim učenicima te razgovarati s odgojiteljicama o dosadašnjoj pripremi djece za polazak u školu. Tijekom veljače vrtićarci će najmanje dva puta posjetiti školu i provesti vrijeme u učionicama i sportskoj dvorani. Cilj je približiti djeci školu, školske prostore i učitelje. Psihologinja i pedagog odradit će i dio predupisnih aktivnosti s djecom.

Roditelji će u vrtiću dobiti obavijest o upisnim aktivnostima i obrazac Zubne putovnice za svoje dijete. Prije upisa u prvi razred roditelji odnose Zubnu putovnicu kod odabranog zubara svog djeteta koji će popuniti podatke u obrascu.

Roditeljski sastanak za roditelje djece dorasle za upis u prvi razred održat će se u ponedjeljak, 17. veljače 2020. godine s početkom u 17,00 sati u sportskoj dvorani Škole. Na roditeljskom sastanku roditelji će preuzeti poziv za upis djece i pregled kod školskog liječnika.

Sama provedba upisa predviđena je u vremenu od 16. do 27. ožujka 2020. godine.

Nakon tri školske godine u našoj škole povećao se broj djece koja se upisuju u prvi razred. U odnosu na školsku godinu 2019./2010. imamo 17-tero djece više.

Broj djece za upis u prvi razred: matična škola Đurđevac: 84, PŠ Budrovac: 3, PŠ Čepelovac: 3, PŠ Mičetinac: 1 i PŠ Sirova Katalena 3.