Potpisan ugovor vrijedan 2,1 mil. kn o sufinanciranju udjela Grada u energetskoj obnovi škola


Utorak, 23. siječnja 2018.

Nakon što je Gradu Đurđevcu odobreno sufinanciranje u iznosu 3,2 mil. kuna za projekt energetske obnove Osnovne škole Grgura Karlovčana i energetsku obnovu zgrade Odjela za djecu s teškoćama od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Grad je uspio osigurati i sufinanciranje svojega udjela u tim projektima.

Osigurano je dodatnih 2,1 mil. kuna za ove projekte preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, čime je projekt sufinanciran s ukupno 5,3 mil. kuna od ukupne vrijednosti projekta, a preostali dio od 2 milijuna kuna osigurao je Grad u svome proračunu.

U tijeku je priprema dokumentacije za provođenje postupka javne nabave nakon čije se provedbe očekuje i početak radova.

Izrađenim projektima energetske obnove predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete, a u Osnovnoj školi se planira i ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode, te ugradnja podizne platforme kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pristup svim prostorijama u školi.

Naš grad je uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU, a cilj ove obnove je osigurati bolje uvjete rada u školama, ali i ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenje potrošnje energije, te smanjenje emisije CO2. Projektima je predviđena ušteda energije od 55% u odnosu na postojeće stanje - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.