Potpisani ugovori za izvođenje radova: uskoro kreće rekonstrukcija i opremanje hostela te posjetiteljskog centra


Petak, 20. prosinca 2019.
Grad Đurđevac nastavlja s provedbom milijunskih projekata

U uredu gradonačelnika svečano su potpisani ugovori za izvođenje radova u sklopu projekta prirodne baštine Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka s izvođačem radova MOD d.o.o. iz Koprivnice.

Grad Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna.

Prvo se kreće sa kompletnom obnovom, uređenjem i opremanjem stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine s budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom naše vrijedne prirodne baštine.

Drugi segment projekta odnosi se na izgradnju hostela na početku Park šume Borik. Riječ je o obnovi postojeće zgrade koja se nalazi u šumi Borik i koju će pretvoriti u hostel sa smještajnim kapacitetima. Plan je pokrenuti i školu u prirodi gdje će učenici iz cijele Hrvatske imati priliku iz prve ruke upoznati posebnosti života na Peskima.

- Ovo su dva vrlo zahtjevna objekta za obnovu, radujemo se početku radova na ovom izuzetno vrijednom, ali i izazovnom projektu. Premda do sada imamo dosta iskustva s EU projektima ovo će zasigurno biti najveći. Veselimo se zajedničkoj suradnji i nadamo se da će vremenski uvjeti biti na našoj strani- rekao je Stjepan Njegač, direktor MOD-a d.o.o.

-Želimo biti turistički grad, za što nam je nužan prirodni dio kontinentalnog turizma, a što ćemo dobiti kroz ovaj projekat koji povezuje šumu Borik, Đurđevačke pijeske te prostor između Drave i Bilogore – sve se to nadovezuje na kulturni turizam te sportski turizam. Predviđamo da bi svi radovi bili gotovi do kraja iduće godine pa bismo mogli imati otvorenje triju novih turističkih lokacija vezano uz Đurđevačke pijeske– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Osnovne informacije o projektu:

Naziv projekta: Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka, KK.06.1.2.02.0048

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Partneri: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području KCKKŽ, LAG Podravina, TZ Grada Đurđevca

Ukupna vrijednost projekta: 17.319.657,97 kuna

EU sufinanciranje projekta: 13.678.947,16 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 1.9.2015. - 1.8.2021.

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“