Prijavljen projekt Picoki za sport: milijun kuna za nabavu opreme i uključivanje djece u sport


Petak, 20. srpnja 2018.

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca i Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Karate klubom Đurđevac, Školom nogometa grada Đurđevca, Rukometnim klubom Đurđevac i Košarkaškim klubom Mladost Đurđevac na poziv "Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenost te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport" koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavili su projekt Picoki za sport.

Nogomet, rukomet, košarka i karate su kolektivni sportovi koji okupljaju najviše polaznika, pa se kroz projekt planira omogućiti besplatno uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u te sportove, kao i u treninge mješovite skupine gdje će imati mogućnost isprobati razne vrste sportova- od badmintona i stolnog tenisa pa sve do odbojke.

Besplatnim treninzima želi se motivirati djecu da od malena sudjeluju u sportskim aktivnostima, te da od najranije dobi stječu naviku aktivnog sudjelovanja u sportskim aktivnostima, kako natjecateljski tako i rekreativno, kao i da steknu naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja.

Sudjelovanjem u ovom programu djeca će steći motoričke kompetencije pogodne za daljnje učenje i sportsko usavršavanje.

Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu sa više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a provedbom ovog projekta očekuje se da će broj aktivnih sportaša porasti.

Ovim projektom dodatno će se opremiti i prostori Sportske dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac koje koriste brojni klubovi, ali će se i opremiti teretana u prostorima ŠRC-a. U sklopu projekta će se provesti i medijska kampanja koja za cilj ima promociju sporta i motivaciju svih dobnih uzrasta za uključivanje u sportske aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi milijun kuna, a očekuje se da će projekt u cijelosti biti financiran od strane ministarstva.