Prirodna baština: Grad Đurđevac nabavlja 15 električnih bicikala i sustav za iznajmljivanje bicikala


Utorak, 14. srpnja 2020.

Grad Đurđevac je u sklopu projekta prirodne baštine Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka raspisao javnu nabavu za kupnju sustava za iznajmljivanje električnih bicikala.

Osim sustava za iznajmljivanje nabaviti će se i 15 električnih bicikala te će se izgraditi stajališta za bicikle kod novih turističkih sadržaja. Jedno stajalište nalazit će se kod zgrade škole u prirodi tj. hostela u Park šumi Borik, jedno kod novog Posjetiteljskog centra u središtu grada te jedno u Geografsko- botaničkom rezervatu Đurđevački pijeski. Tako će posjetitelji koji dođu u Đurđevac moći obići sve turističke sadržaje na električnom biciklu.

Vrijednost ovog dijela nabave iznosi oko 700.000,00 kuna dok je ukupna vrijednost cijelog projekta oko 22 mil. kuna.

U tijeku su i radovi na kompletnoj obnovi, uređenju i opremanju stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine. Još prošli tjedan krenuli su radovi na unutarnjem uređenju zgrade te postava instalacija.

Budući Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci tako će na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentirati sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Drugi segment projekta odnosi se na izgradnju hostela u Park šumi Borik, a trenutno traju završni radovi na postavi krovišta.

-Još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac će zasigurno biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije. Tome će svakako doprinijeti i uređenje smještajnih kapaciteta u šumi Borik koji će prvenstveno biti namijenjen djeci i školi u prirodi– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Mi smo već prepoznati kao turistički grad, a Grad Đurđevac je odavno prepoznao  važnost razvijanja kontinentalnog turizma i prezentacije prirodnih bogatstava. Projekt uključuje niz aktivnosti, te je iz njega sufinancirano sedam plaća, bit će tu virtualne animacije, šetnje i svi će moći doživjeti Đurđevac punim plućima- rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Ovim projektom Đurđevac će zaokružiti još jednu lijepu turističku priču, te će ovo biti sjajna pozivnica za turiste.

 

Osnovne informacije o projektu:

Naziv projekta: Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka, KK.06.1.2.02.0048

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Partneri: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području KCKKŽ, LAG Podravina, TZ Grada Đurđevca

Ukupna vrijednost projekta: 17.319.657,97 kuna

EU sufinanciranje projekta: 13.678.947,16 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 1.9.2015. - 1.8.2021.

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“