Projekt besplatne prehrane za 233 najpotrebitijih učenika prošao prvu stepenicu provjere


Srijeda, 12. veljače 2020.

Grad Đurđevac se i ove godine prijavio na javni poziv Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Fond europske pomoći za najpotrebitije.

Projekt je prošao administrativnu provjeru te se uskoro očekuje i odluka o financiranju. Projektom osiguravanja školske prehrane za najpotrebitije u Osnovnoj školi Đurđevac biti će obuhvaćena 233 učenika čiji roditelji su primatelji zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji i obitelji s troje ili više djece od kojih je jedno polaznik Osnovne škole Đurđevac, a ostala maloljetna.

Ukupna vrijednost projekta je oko 236.000,00 kuna.

Đurđevačka škola i vrtić su još 2017. godine uveli zdravi meni u svoje kuhinje, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također je jednom mjesečno organiziran i zdravi doručak za sve učenike škole i vrtićarce.

-Često ponavljamo da je doručak vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci nastavu polaze u jednoj smjeni- ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma, te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad. Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj projekat je korak više da i najpotrebitijima osiguramo barem jedan zdravi obrok tijekom nastavnog dana - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.