Proračun – drugi puta bi prošao ?


Srijeda, 8. siječnja 2014.

U cilju potpunog informiranja građana objavljuje se prepiska između gradonačelnika i političkih stranaka povodom traženja dostave amandmana na predloženi proračun koji je odbijen od strane članova Gradskog vijeća HDZ-a i SDP-HNS-HSU-a na 5. sjednici GV održanoj 28. studenoga 2013. godine. Amandmani su zatraženi na predloženi, a neprihvaćeni prijedlog Proračuna upravo iz razloga jer je prijedlog Proračuna odbijen bez podnošenja ijednog amandmana prije ili tijekom rasprave na sjednici GV.

Ujedno je zatraženo od političkih stranaka davanje prijedloga oko stvaranja programskog političkog konsenzusa koji bi rezultirao uvrštavanjem bitnih odrednica u Proračun 2014. godine i projekcije 2015. i 2016. godine.

Odgovor na dopise dostavile su HDZ i HNS koji se objavljuju u prilogu, a nijedna od političkih stranaka koje sudjeluju u radu GV nije ponudila nijednu programsku odrednicu na kojoj bi bilo moguće zajedničko djelovanje s nezavisnom opcijom gradonačelnika Željka Lackovića.

Smatramo da je objava pismene korespondencije bitna za donošenje objektivnog zaključka tko je odgovoran za nedonošenje proračuna i prijevremene izbore u Đurđevcu.