Prvi školski dan: deset pomoćnika u nastavi započelo s radom s učenicima s teškoćama u razvoju


Ponedjeljak, 3. rujna 2018.

Nakon provedenog natječaja za zapošljavanje i odabira u Gradskoj knjižnici gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović potpisali su ugovore s deset pomoćnika u nastavi na razdoblje od deset mjeseci, te su oni danas započeli s radom u školi i pridružili se svojim učenicima u školskim klupama.

Grad Đurđevac je još prije četiri godine prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi, a sredstava za financiranje projekta osigurava putem Europskog socijalnog fonda i iz vlastitog proračuna.

Cilj projekta je pružanje potpore uključivanju deset učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoj školi koji predstavljaju posebno ranjivu skupinu, te im se putem pomoćnika nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti, te emocionalnom funkcioniranju.

Ukupna vrijednost projekta je 2,2 mil. kuna, a preko Europskog socijalnog fonda osigurano je 92% sredstava, dok će preostali dio od 178.000,00 kuna osigurati Grad uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020”.