Roditelji učenika PŠ Suha Katalena, učenika Odjela za djecu s teškoćama i srednjoškolaca mogu predati zahtjev za sufinanciranje knjiga i radnih bilježnica


Ponedjeljak, 20. srpnja 2020.

Gradsko je vijeće u petak, jednoglasno donijelo odluku o sufinanciranju nabave udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala za sve učenike Osnovne škole Đurđevac, srednjoškolce i polaznike Odjela za djecu s teškoćama u razvoju.

- Ovo je već šesta godina kako Grad Đurđevac sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica te na taj način pomaže roditeljima. Ove su godine zaista svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova– rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je dodao kako je važno ulagati u školstvo i znanje jer su upravo djeca budućnost našega grada.

–  U proračunu za ovu godinu osigurali smo 500.000,00 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te radnih bilježnica i radnih materijala za osnovnoškolce. Nadovezali smo se na odluku Vlade koja u punom iznosu financira nabavu kompleta udžbenika za osnovnoškolce, Grad Đurđevac će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce što po učeniku iznosi oko 500 kuna – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- I ove godine se sufinancira nabava školskog pribora u iznosu od 500,00 kuna za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama, što uključuje i djecu koja dolaze iz okolnih općina- naglasio je gradonačelnik.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školi na klupama tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale.

Roditelji srednjoškolca i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnosit će u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika uz te će uz zahtjev morati priložiti račun, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika.

Već tradicionalno, prvi školski dan prvašiće Grad će razveseliti s novim pernicama kako bi im se im se uljepšao početak školovanja i kako bi im se olakšalo svladavanje školskih obveza.

Roditelje srednjoškolca i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama molimo do podnesu zahtjeve za sufinanciranje u nabave udžbenika i radnih materijala.

Roditelji mogu poslati popunjeni zahtjev uz priložene račune za radne bilježnice, dokaze o prebivalištu oba roditelja i presliku tekućeg računa na mail racunovodstvo@djurdjevac.hr, iznimno zahtjev se može predati svaki radni dan od 8 do 16 sati na porti u zgradi Gradske uprave.

Zahtjev se nalazi u nastavku teksta: