Šareni kotač: produženi boravak za učenike romske nacionalne manjine prošao administrativnu provjeru


Četvrtak, 24. svibnja 2018.

Projekt Šareni kotač kojim će se organizirati produženi boravak za 27 učenika pripadnike romske nacionalne manjine prošao administrativnu provjeru.

Projekt je prijavio Grad Đurđevac u partnerstvu sa Osnovnom školom Grgura Karlovčana, a njime bi se zaposlila tri nova učitelja, dva romska pomagača, te jedna kuharica. Ukupna vrijednost projekta je 662.378,00 kuna, a projekt bi se u cijelosti financirao iz Europskog socijalnog fonda.

Organiziranjem produženog boravka želi se pružiti potpora učenju hrvatskog jezika te obrazovanju djece romske nacionalne manjine što je preduvjet za uspješan završetak školovanja, te podizanje zaposlenosti kod romske manjine.

Budući da je najveći problem kod učenika nepoznavanje hrvatskog jezika, dodatna aktivnost za učitelje će biti i učenje osnova romskog – bajaškog jezika.

Kroz produženi boravak učenicima će biti pružena pomoć i podrška u učenju i pisanju zadaće, ali će i stjecati zdrave prehrambene navike kroz osigurani topli obrok u školi. Djeci će se omogućiti i slobodno vrijeme u kojem će se odmoriti te igrati s prijateljima, pogledati crtić ili pročitati priču, stoga će se za učionice namijenjene održavanju programa produženog boravka nabaviti novi namještaj i oprema.