Svečano otvorene obnovljene zgrade Osnovne škole i Odjela za učenike s teškoćama: najbolji uvjeti za naše školarce


Četvrtak, 23. svibnja 2019.

Osnovna škola u Đurđevcu danas obilježava svoj dan. Naime, ove godine obilježava se 55 godina rada u sadašnjoj školskoj zgradi.

Završen je projekt energetske obnove zgrade škole te zgrade Odjela za djecu s teškoćama, nadograđeni su novi kabineti za kemiju, fiziku i biologiju te nova školska knjižnica s multimedijalnom dvoranom. Tako je svečano otvorena energetski obnovljena zgrade Odjela za učenike s teškoćama pri čemu su učenici izveli prigodni program.

– Odjele polazi 37 učenika, odnosno naših korisnika koji imaju svoje zdravstvene teškoće i koji su formirani u četiri razredna odjela i tri odjela za učenike s teškoćama. Radi devet učiteljica, a te imamo šest pomoćnika u nastavi pa u jednom tom malom kolektivnu živimo i radimo svakodnevno za dobrobit djece. Odjeli se u ovoj zgradi nalaze od davne 1997. godine te od tada nije ulagano u ove prostore. Obnova zgrade je bila nužna jer nam je krov prokišnjavao, pod prozore nam je puhao vjetar, zime su nam bile hladne, a ljeta prevruća. Grad Đurđevac je prepoznao potrebu obnove zgrade te je osigurao sredstva za obnovu. Promijenjen je krov, napravljena je termo fasada te postavljena nova stolarija. U školi nam je sada puno ugodnije i ljepše. Moram vam reći da ovo nije jedini projekt koji radimo u suradnji s Gradom. U planu je i unutarnje uređenje škole te osiguravanje popodnevnog boravka za naše učenike– rekla je voditeljica Odjela za djecu s teškoćama.

Nakon toga, svečano je otvorena i zgrada matične škole u čijim novim prostorijama biologije, kemije i fizike djeca su održala kraće pokuse te su okupljenima prezentirala stečeno znanje.

Gradonačelnik Hrvoje Janči nije krio zadovoljstvo svime učinjenim. Naime, ovime su završene dvije energetske obnove i nadogradnja škole ukupne vrijednosti 10 milijuna kuna.

-Prije energetske obnove uređeni su sanitarni čvorovi i oštećeni podovi u učionicama. Ovo je strašno velika investicija u obrazovanju Grada Đurđevca, a osim toga u svim našim učionicama su projektori, pametne ploče i svaki naš učitelj ima vlastiti laptop i sredstva za stručno usavršavanje te možemo reći da smo stvarno zadovoljni sa standardom koji imaju naši učenici i učitelji – rekao je gradonačelnik.

Na zgradi matične škole u potpunosti je izmijenjena stolarija, krovište i ovojnice oko zgrade te su napravljeni novi kabineti za biologiju, kemiju i fiziku te nova knjižnica. Sada će imati zadovoljavane uvjete za potpunu jednosmjensku nastavu.

– Trenutno se projektiraju nova kuhinja, novi restoran i unutarnje uređenje ove škole i područne škole za djecu s teškoćama u razvoju te sve područne škole – najavio je gradonačelnik.

-Zahvaljujem se Gradu Đurđevcu i gradonačelniku koji pridaju veliku pažnju predškolskom i školskom obrazovanju te djeci koja su naša budućnost, a što potvrđuju i ova velika ulaganja u poboljšanje uvjeta za održavanje nastave i boravak naših učenika u školi – reko Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovna škole Grgura Karlovčana.

Nakon svečanog otvorenja obnovljenih zgrada i novih učionica učenici su za Dan škole održali tradicionalnu priredbu na kojoj su kroz bogat program predstavili svoj rad, talente i kreativne uratke.