Uređuje se Ul. Matije Gupca u Đurđevcu: u tijeku radovi na proširenju kolnika


Srijeda, 4. ožujka 2020.

Nakon što su završeni radovi na rekonstrukciji plinske mreže u ulici Matije Gupca ovaj tjedan započeli su radovi na proširenju kolnika.

Nakon što završe radovi na proširenju kolnika krenut će postava rubnjaka, asfaltiranje staze i kolnih prilaza. Po završetku svih radova uredit će se i zelene površine duž ulice.

- Ova ulica do sada nije imala stazu ni s jedne strane, te je bila ugrožena sigurnost pješaka, a posebice onih najmlađih koji su svakodnevno pješice išli po cesti. Treba napomenuti da se radi o jednoj od dužih ulica u gradu i vrlo prometnoj cesti. Upravo zbog toga, ali i projekta zamijene plinske mreže odlučili smo krenuti u projekt izgradnje pješačke staze- naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac nastavlja financirati uređenje kolnih prilaza svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini, te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi.

Za vrijeme radova na plinskoj mreži vlasnike nekretnina su obišli djelatnici Grada Đurđevca kako bi se upisali svi zainteresirani za ovu mjeru. Prijave se zaprimaju i dalje, a zainteresirani se mogu javiti u Grad ili na broj tel: 811-052.

Obavještavamo građane kako bi znali planirati svoja sredstva de će se s provođenjem ove mjere nastaviti i nadalje u svim ulicama gdje se planiraju radovi na zamjeni plinske mreže.