Uz zabavne sadržaje djeca učila o sigurnosti u prometu: sigurno u školu s HAK-om


Petak, 15. rujna 2023.

Hrvatski autoklub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac zajednički su na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu proveli preventivnu akciju Sigurno u školu s HAK-om.

U akciji su sudjelovala djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića Maslačak i djeca prvih razreda Osnovne škole Đurđevac. Učenici osnovne škole te najstarija dobna skupina djece iz vrtića pokazali su na postavljenom poligonu vještine upravljanja biciklom i drugim prometalima poput romobila i roli.

Akcija se tradicionalno provodi svake godine uoči početka školske godine, a u cilju ukazivanja na opasnosti s kojima se u suvremenom prometu susreću djeca kao i na brojnost djece koja aktivno sudjeluju u prometu.

Podršku najmlađim sudionicima u prometu koji su isprobali poligon dali su gradonačelnik Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, predsjednik Autokluba Đurđevac Stjepan Tasoti, Pero Krešić iz Autokluba Đurđevac te načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček.

Ovakvim akcijama nastoji se kroz zabavne sadržaje približiti pojam prometa i sudjelovanja u prometu onim najmlađima, a akciji su se osim djece, u velikom broju odazvali i građani grada Đurđevca.