Zaželi: raspisan natječaj za 15 gerontodomaćica koje će se brinuti za 90 starijih sugrađana


Utorak, 28. kolovoza 2018.

Nakon što je Grad Đurđevac prošli tjedan raspisao Javni poziv na koji se mogu prijaviti budući korisnici kojima je u kućanstvu potrebna pomoć gerontodomaćice, raspisan je natječaj za zapošljavanje 15 gerontodomaćica.

Natječaj je objavljen na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a možete ga preuzeti i nastavku teksta.

Grad Đurđevac je uz suradnji s PORA-om još prošle godine prijavio projekt za zapošljavanja 15 žena na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Zaželi kojega je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,3 mil. kuna, a projekt u cijelosti financira Ministarstvo.

Program ZAŽELI namijenjen je pružanju pomoći starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti.

Djelatnice će biti zadužene organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava.

Gerontodomaćice će se kroz dvije godine brinuti i pomagati čak 90 naših starijih i nemoćnih sugrađana. Cilj ovog projekta je zapošljavanje žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice i žene žrtve obiteljskog nasilja.