Dječji vrtić Maslačak: Medvjedić istražuju divlje životinje


Petak, 10. lipnja 2022.

Odgojiteljice se kroz razne slikovnice: Viktor u savani, Viktor u džungli, Čije su noge, Zebra koja je izgubila pruge, Jesi li ti moja mama?(tigrić), te enciklopedije nastojale su djeci dočarati svijet divljih životinja i proširiti njihovu spoznaju.

Kroz ovakvu igru se kod djece razvija slušna percepcija, djeca slušala zvuk životinje te su trebala pogoditi o kojoj se životinji radi. Promatrajući pokrov tijela životinja – njihove pruge, dlaku, pjege, ljuske razvijali su i vizualnu percepciju. Djeci se jako svidjela igra s figurama divljih životinja u senzornoj kutiji.

U raznim likovnim aktivnostima djeca su izradila lavove, pruge zebre, pjege žirafe te tako razvijala likovni senzibilitet i finu motoriku. Sve aktivnosti popratili su i didaktičkim igrama. Vrtićarci su učili imenovati životinje i opisati njihov izgled što je doprinijelo bogaćenju njihovog rječnika.

Medvjedići će se i dalje nastaviti baviti istraživanjem životinja i njihovog staništa, a njihove aktivnosti, ali i aktivnosti drugih odgojnih skupina možete pratiti i na službenoj web stranici Dječjeg vrtića Maslačak.