Knjiga Šumarija Đurđevac-važna sastavnica hrvatskog šumarstva, predstavljena i u Zagrebu


Četvrtak, 19. rujna 2019.

Svojevrsna monografija o šumarstvu u Đurđevcu, ŠUMARIJA ĐURĐEVAC-važna sastavnica hrvatskog šumarstv, knjiga đurđevačkog autora Ivana Hodića, nakon đurđevačke travanjske promocije, upriličene za Dan grada Đurđevca, predstavljena je zainteresiranoj zagrebačkoj, mahom šumarskoj i zavičajnoj javnosti.

–Bila je ovo prezentacija za sve one koji nisu mogli prije nekoliko mjeseci prisustvovati prvoj prezentaciji u Đurđevcu, rekao je autor, zadovoljan interesom i prezentatorima. O knjizi su biranim riječima govorili; Ljiljana Skočić predsjednica Odjela za poljodjelstvo Matice Hrvatske, Oliver Vlainić, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva, dr.sc.Franjo Maletć, glavni urednik edicije, te sam autor.

-U publici je bio i drugi premijer Vlade RH Josip Manolić, koji nije skrivao zadovoljstvo s knjigom o đurđevačkoj šumariji i šumarima, a koju je već ranije pregledao i dijelom pročitao, ističe autor I.Hodić.

Inače, knjiga„ŠUMARIJA ĐURĐEVAC-važna sastavnica hrvatskog šumarstva“, iznimna je monografija u kojoj autor, odabirom tema, potvrđuje da je Šumarija Đurđevac u struci poznata ne samo po svojim prirodnim posebnostima, nego i kao rasadnik educiranih, kvalitetnih kadrova.

Promocija je održana u dvorani  Jure Petričevića Matice hrvatske, na Strossmayerovom trug 4, u Zagrebu.

Foto:M.Žugec Pavičić