Kreativna radionica knjižnice: predškolci naučili pružiti prvu pomoć


Petak, 15. srpnja 2022.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac cijelo ljeto se održavaju radionice i družionice za najmlađe, tako su ovaj tjedan djeca sudjelovala u radionici Prva pomoć na djelu.

Ključna poruka održane radionice je da svatko može spasiti život, bez obzira na dob, te da može biti sudionik u provedbi akcija spašavanja života i učiniti svoju okolinu sigurnijom. Voditeljica radionice prof. Martina Lovrak-Ivanov naglasila je da edukaciju iz pružanja prve pomoći nikada nije prerano započeti. Već u najranijoj dobi djeca su spremna primiti prva znanja o pružanju prve pomoći kroz igru, a u njihovu svijest je u toj dobi nužno ugraditi potrebu brige za sebe i druge u slučaju nezgode.

Djeca su kroz igru i druženje naučila kako i kada je potrebno uputiti poziv hitnoj medicinskoj službi, kako zaustaviti krvarenje iz nosa, što učiniti ako mislimo da je netko slomio ruku ili nogu te kako osobu koja se onesvijestila okrenuti u bočni položaj. Cilj radionice je bio da se mališane kroz razgovor i praktične vježbe pripremi za djelovanje u raznim nenadanim situacijama te da  ih se osvijesti kako svojim znanjem i primjenom naučenog mogu spašavati živote.

Sljedeća radionica pod nazivom Mali meteorolozi održat će se već u četvrtak, 21. srpnja u 10,00 sati.

Svi ste dobrodošli i veselimo vam se!