Najljepši poklon svome gradu: uspješan tjedan i odlični rezultati đurđevačkih šahista


Nedjelja, 28. travnja 2019.

Ovaj tjedan u Starigradu je održano Pojedinačno kadetsko prvenstvo Koprivničko-križevačke županije u šahu na kojem je nastupilo ukupno 14 igračica i igrača Šahovskog kluba Picok Đurđevac koji su odličnim igrama ponovno ostvarili odlične rezultate.

Najuspješniji su bili Matija Mihočka i Ognjen Domović koji su postali županijski prvaci u kategorijama U11 i U15. Osvojena su i dva druga mjesta, a osvojili su ih Ema Bevanda (U15 za djevojke) i Luka Tomrlin (U15 za dečke). Odlične nastupe su imali i Pavel Domović, Luka Konjarek i Karlo Šokec te su osvojili četvrta mjesta u svojim kategorijama.

Napomenimo i da je Matija Mihočka ostvario najviše rejting bodova od svih sudionika natjecanja (ukupno 59,6).

U velikoj dvorani Turističko-informativnog centra u Križevcima, prigodom Dana grada Križevaca, održana je završnica Plazma Sportskih igara mladih za Koprivničko-križevačku županiju. Na njoj je nastupilo petero naših članova, a najuspješnija je bila Ema Bevanda osvojivši 1. mjesto u kategoriji djevojaka do 15 godina.

Odličan uspjeh postigao je i Ognjen Domović plasiravši se na 2. mjesto u kategoriji dečki do 15 godina. Uspjeh je zaokružio Matija Mihočka osvojivši 3. mjesto u kategoriji dječaka do 11 godina.

Odlične nastupe su imali i Pavel Domović i Karlo Šokec te su obojica osvojili 4. mjesta u svojim kategorijama. Ema Bevanda i Ognjen Domović plasirali su se na završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u Splitu.