Najpoznatiji promotori Legende o Picokima: Udruga sv. Juraj može se pohvaliti brojnim ostvarenim projektima i sudjelovanjima na viteškim turnirima


Ponedjeljak, 24. veljače 2020.

Ovaj vikend  u Društvenom domu Mladen Markač održana je redovna izvještajna skupština Udruge sv. Juraj Đurđevac.

Skupštini je uz brojne članove udruge nazočio i gradonačelnik Hrvoje Janči. Nakon utvrđivanja kvoruma te dnevnog reda, predsjednik Udruge Željko Kožarić podnio je izvješće o radu za proteklu godinu. U izvješću je istaknuo konstantan rad udruge na promicanju kulturne i povijesne baštine Đurđevca, ali i veliki angažman u organizaciji naše najveće manifestacije Picokijade.

Udruga sv. Juraj sudjelovala je na brojnim viteškim okupljanjima i turnirima širom Hrvatske. Tako su velike i zapažene rezultate ostvarili i strijelaci u natjecanju sa srednjovjekovnim lukom. Članovi udruge predvođeni Igorom Krušićem osvojili su 18 turnira od 19 turnira na kojima su nastupili.

Financijsko izvješće podnio je Nadzorni odbor, a financijski plan, plan rada i sva izvješće prihvaćena su jednoglasno. Za novog blagajnika na skupštini je izabran Damir Hodalić, a za intedanta Robert Rodman.

Na kraju radnog dijela skupštine, nazočnima se obratio i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je pohvalio rad udruge, te je svim članovima čestitao na radu.

-Udruga sv. Juraj ne samo da sudjeluje u kulturnim, turističkim i društvenim projektima i programima Grada Đurđevca, već i sama kreira, osmišljava i organizira brojna događanja, što je za svaku pohvalu, a sve to doprinosi ugledu i promociji grada Đurđevca. Udruga svako svoje gostovanje iskoristi za prezentaciju i naše nematerijalne kulturne baštine Legende o Picokima, a članovi skoro svakodnevno kostimirani dočekuju brojne goste koji dolaze posjetiti utvrdu Stari grad, te im uvijek pripreme neki dio priče iz Legende- rekao je gradonačelnik te je pohvalio odličnu međusobnu suradnju udruge, Grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca.

Foto: Robert Rodman