Naši gimnazijalci ostvarili odlične rezultate na državnom natjecanju Opisujemo sustave


Ponedjeljak, 16. studenoga 2020.

Početkom ovog tjedna, održano je online državno natjecanje Opisujemo sustave za prošlu školsku godinu koje organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko interdisciplinarno društvo. Natjecanje i smotra učeničkih samostalnih radova je državne razine i namijenjeno je učenicima srednjih škola Republike Hrvatske.

Na državnom natjecanju sudjelovale su i učenice Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca koje su se pokazale dobrima u natjecateljskom djelu. Nakon pisanog dijela ispita koji se održao u ponedjeljak 9. studenog 2020. učenice 4.a razreda Gabrijela Barberic, Lara Tišljar i Ivana Rođak svoje istraživačke radove predstavile su Prosudbenoj komisiji u kategoriji Smotra radova i za svoje radove dobile same pohvale.

Učenica Ana Marija Đuričić plasirala se u samo završno natjecanje i ostvarila 7. mjesto na Državnom natjecanju Opisujemo sustave.

Njihove zanimljive istraživačke radove pod mentorstvom profesorice Irene Tišljar te njihova kratka izlaganja možete pogledati na sljedećim poveznicama:

  1. Utjecaj CPS Molve na alergološke probleme- Gabriela Barberic, 4.a -
  2. Biti tobolčar-prednost ili nedostatak-Ana Marija Đuričić, 4.a -
  3. Veganstvo kao način života-Ivana Rođak, 4.a -
  4. Rijetke nasljedne bolesti-Osteogenesis imperfecta, Lara Tišljar, 4.a -

Pohvale učenicama i njihovoj mentorici na ostvarenim rezultatima.