Odličan rezultat naših osnovnoškolaca na Državnom natjecanju Čitanjem do zvijezda


Ponedjeljak, 7. svibnja 2018.

Učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac Ema Lovrak, 7. a, Nika Švaco, 6. b, David Kuzmić, 6. d, sudjelovali su na Državnom natjecanju u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda u Čakovcu te osvojili odlično 5. mjesto u konkurenciji 30 škola. Mentorice učenika bile su Antonela Carek i Nataša Švaco.

Natjecanje je bilo međunarodnog karaktera, jer su sudjelovale i dvije škole iz susjednih država. Natjecanje se održava u sklopu Nacionalnog projekta za poticanje čitanja. Ove godine zadatci su bili izuzetno zahtjevni, jer su, osim detalja iz triju zadanih književnih djela, sadržavali i mnoga detaljna pitanja o životu i radu svih triju autora te brojna pitanja iz povijesti, geografije i opće kulture.

Nakon svečanog otvaranja i kulturno-umjetničkog programa, učenici su pristupili pismenom dijelu ispita te predstavljanju plakata. Za učenike je organiziran i književni susret s Jadrankom Klepac, radionice: izrada video uradaka, izrada animacija i izrada keramički radova te turistički razgled grada. Najljepši dio bio je druženje učenika uz pjesmu dok su čekali rezultate, a na kraju su počašćeni velikom čokoladnom tortom.

Čestitamo našim učenicima na odličnom uspjehu!