Online izložba povodom 65 godina slikarstva Petra Petrovića


Ponedjeljak, 10. svibnja 2021.

Povodom 65 godina slikarskog rada Petra Petrovića Udruga Peski-art Đurđevac priredila je online izložbu Putovanje Podravinom kroz vrijeme kako bi unatoč epidemiološkoj situaciji obilježila njegov jubilej.

Petar Petrović najstariji je đurđevački slikar i najstariji član udruge Peski-Art Đurđevac. Rođen je 10. svibnja 1942. i povodom njegova rođendana udruga Peski-Art Đurđevac odlučila je prirediti ovu online izložbu s presjekom njegova 65-godišnjeg slikarskog umjetničkog rada. Ovaj poznati umjetnik već je od 1965. godine započeo suradnju s Ivanom Generalićem koji ga je uputio u sve tajne slikarstva

Za likovno stvaralaštvo kroz godine primio je brojne diplome, priznanja i zahvalnice, ali i statue te plakete. Godine 2017. dobiva Pohvalnicu Hrvatskog sabora kulture na 33. likovnim susretima u Karlovcu za rad Barska kraljica kao i Javno priznanje Povelja Grada Đurđevca, a 2019. dobiva Povelju Hrvatskog Sabora Kulture za izuzetna dostignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanje hrvatske kulture.

Izložbu možete pogledati na Youtube kanalu na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=2GTLIzXlNhk