Prvenstvo Hrvatske u mini košarci za djevojčice u Đurđevcu


Subota, 18. svibnja 2019.

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu danas je otvoreno Prvenstvo Hrvatske u mini košarci za djevojčice U11 koje se održava od 17. do 19. svibnja u Đurđevcu i Virju u dvoranama osnovnih škola.

Okupljene je pozdravio predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije Zdravko Rupnik i gradonačelnik Hrvoje Janči te su svim trenerima, natjecateljicama i njihovoj pratnji zaželjeli  dobrodošlicu u Đurđevac.

-Želim vam ugodan boravak u našem gradu, nadam se da ćete posjetiti i naše atrakcije i da će te uživati u Đurđevcu. Želim vam da sklopite nova prijateljstva i da unaprijedite svoje sportske vještine te vam svima želim puno sportske sreće – rekao je gradonačelnik.

Prvo je održano predstavljanje i defile svih ekipa po dvorani, a zatim su kao priprema za natjecanje održane sportske igre: natjecanje u brzini vođenja lopte, natjecanje u tehnici vođenja lopte, natjecanje u slobodnim bacanjima i natjecanje u štafetnom dodavanju.

Prvenstvo Hrvatske u mini košarci za djevojčice U11, organizirano je u dvije skupine:

Skupina A: ŽKK Brod na Savi (prvoplasirani Istok), ŽKK Podravac (prvoplasirani Sjever), ŽKK Folka Borovje(drugoplasirani Centar), ŽKK Split (drugoplasirani Jug), KK FSV (prvoplasirani Zapad). Igra se u dvorani ŠSD Virje.

Skupina B: ŽKK Virovitica (drugoplasirani Sjever), ŽKK Ragusa (prvoplasirani Jug), ŽKK Medveščak (prvoplasirani Centar) i ŽKK Gospić (drugoplasirani Zapad), KK Brod (drugoplasirani Istok). Igra se u dvorani OŠ G. Karlovčan u Đurđevcu.

Foto: prigorski.hr