Ruksak (pun) kulture – vrtićarci kroz predstavu naučili koliko je bitno pospremati igračke


Ponedjeljak, 14. svibnja 2018.

Dječji vrtić Maslačak Đurđevac odabran je za provedbu programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi koji provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

U sklopu ovog projekta u Dječjem vrtiću Maslačak,  gostovala je Umjetnička organizacija Fronesis s plesnom predstavom Nepospremljene igračke koreografkinje Jasne Čižmek Tarbuk.

Mali gledatelji oduševili su se scenografijom, glazbom, a plesne su pokrete neki imitirali već za vrijeme gledanja predstave. Predstava govori o djevojčici koja nije pospremala svoje igračke te o problemima nepospremljenih igračaka. Sretan kraj oduševio je djecu, a osim dobre zabave uz djeci blisku tematiku, predstava nosi snažnu pouku koja je djelovala na djecu.

Nakon predstave održane su radionice za djecu starijih odgojnih skupina. Na plesnoj radionici djeca su učila kako plesati u ritmu vlakića, životinja, a na likovnoj radionici su izrađivala svoj ormar za igračke.

Puni lijepih dojmova nakon edukativne predstave i spomenutih radionica vrtićarci su doma ponijeli svoje bedževe i likovne radove.

Osjećamo se ponosno što se nalazimo među 32 odabrana vrtića s područja cijele Republike Hrvatske- istaknula je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.