Srčeka pomoću glazbe razvijala vlastite sposobnosti


Srijeda, 19. svibnja 2021.

Mališani iz dječje odgojne skupine Srčeka Dječjeg vrtića Maslačak prošlog su tjedna uz razne glazbene igre uvježbavala svoje vještine. Uvježbavali su svoje matematičke vještine gdje su pritom pazili i na pravilan niz boja, a uparivanjem slika istih glazbenih instrumenata naučili su kako se koji instrument naziva. U igri ksilofon djeca su po veličini trebala poredati njegove pločice, dok su razvrstavanjem sličica u boji klasificirali instrumente te ih imenovali.

Djeci je bio najinteresantniji Raspjevani klavir u koji su morali pogoditi lopticom. Odgajateljice su s mališanima glazbeni centar nadopunile pokrivaljkom s raznim glazbenim instrumentima te izradile prava Glazbenu cestu po kojoj djeca skaču u raznim smjerovima i u ritmu kojim žele.

Provedbom ovih aktivnosti i razvijanjem glazbenih sposobnosti kod djeteta uvećava se niz posebnih sposobnosti poput razvoja sluha, vida, verbalnog izražavanja, sposobnosti čitanja, matematičkih i kreativnih sposobni te socijalne prilagodljivosti čime dolazimo do zaključka da glazba ima iznimno velik značaj za razvoj djeteta.