STEM revolucija u knjižnici se nastavlja kroz projekt Digitalni građanin


Srijeda, 6. ožujka 2019.

Digitalni građanin je projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) čiji je cilj transformirati javne knjižnice u digitalne inovacijske i obrazovne centre. Projektom će se kroz knjižnicu učiniti dostupnim moderna edukacijska tehnologija odraslima i djeci čime će se omogućiti uvođenje digitalnih vještina.

Gradskoj knjižnici Đurđevac dosada je donirano 40 micro:bitova te su održane edukacije o njehovom korištenju kao i program po kojem će knjižničari dalje moći prenositi novostečena znanja.

IRIM i Gradska knjižnica Đurđevac ponovno su ugovorili međusobnu suradnju u provođenju projekta i projektnih aktivnosti uvođenja digitalnih tehnologija te poticanja usvajanja novih digitalnih vještina korisnika i knjižničara koji omogućuju posudbu novih alata i uređaja koji potiču učenje i kreativnosti bez dodatne naknade.

Tako će IRIM Gradskoj knjižnici Đurđevac donirati 5 BOSON dodataka za micro:bit, u svrhu edukacije djece i odraslih i razvoju njihovih kompetencija u suvremenim tehnologijama, inovatorstvu i poduzetništvu.