Grad Đurđevac uvodi stipendije za studente


Petak, 19. ožujka 2021.

Na 35. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o stipendiranju studenata s područja Grada Đurđevca.

Stipendiranje studenata počinje u akademskoj godini 2021./2022. Stipendije će se odobravati svim redovnim studentima s područja Grada Đurđevca koji studiraju na preddiplomskim i diplomskim studijima na području Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području Grada Đurđevca u iznosu od 50,00 kuna po ostvarenom ECTS bodu, odnosno 3.000,00 kn u akademskoj godini te svim redovnim i izvanrednim studentima koji studiraju na preddiplomskom stručnom studiju računarstva i informatike u Đurđevcu u iznosu od 100,00 kn po ostvarenom ECTS bodu, odnosno 6.000,00 kn u akademskoj godini.

Isplata stipendije vršit će se na temelju dostavljene potvrde o položenim ispitima i ostvarenim ECTS bodovima, a zahtjev za isplatu se može podnositi više puta tijekom godine.

U travnju će biti objavljen poziv za predprijavu postojećih studenata i onih koji planiraju studirati iduće akademske godine u svrhu pripreme i uređenja baze podataka studenata.