Grad sporta, nastavak ulaganja u mlade: Zajednica sportskih udruga i Grad Đurđevac prijavili projekt za osiguravanje prijevoza sportaša


Ponedjeljak, 4. siječnja 2021.

Grad Đurđevac i Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca na Staru su godinu prijavili još jedan hvalevrijedan projekt za sportaše kako bi se dodatno unaprijedio rad naših klubova.

Radi se o projektu preko kojega će se osigurati dio sredstava za prijevoz sportaša na brojna natjecanja tokom godine, a projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva turizma i sporta. Ministarstvo bi projekt sufinanciralo sa 96.000,00 kuna, dok će preostala sredstva osigurati Grad Đurđevac u svome proračunu.

Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu sa više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a vidljivo je i povećanje broja aktivnih sportaša u odnosu na prošle godine.

-Naši sportaši iz godine u godinu bilježe sve bolje rezultate i uspjehe na brojnim nacionalnim i na međunarodnim natjecanjima te svaki tjedan klubovi odlaze na razna gostovanja. Veliki dio djece dolazi i iz prigradskih naselja te im je nužan organizirani prijevoz kako bi sudjelovali u aktivnostima svojih klubova. Ovim projektom ćemo osigurati dodatna sredstva za prijevoz 360 djece na natjecanja i utakmice- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Besplatnim treninzima i prijevozom želimo motivirati djecu da od malena sudjeluju u sportskim aktivnostima, te da od najranije dobi stječu naviku aktivnog sudjelovanja u sportskim aktivnostima, kako natjecateljski tako i rekreativno, kao i da steknu naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja. Podsjećam da smo tako prijavili i projekt Picoki za sport preko kojeg smo u cijelosti opremili teretanu na ŠRC-u, sportsku dvoranu u osnovnoj školi, nabavili smo trenirke za sve mlade sportaše, opremu za klubove, te smo osigurali besplatne treninge za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenost te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, tako da je ovaj projekt samo nastavak naših ulaganja u sport i mlade- rekao je gradonačelnik.

U sklopu projekta će se provesti i medijska kampanja koja za cilj ima promociju sporta i motivaciju svih dobnih uzrasta za uključivanje u sportske aktivnosti.