Đurđevac postaje sportski grad, te broji preko 600 aktivnih sportaša


Srijeda, 16. svibnja 2018.

Osim izvješća gradskih ustanova vijećnici su jednoglasno usvojili i izvješće o radu za prošlu godinu Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.

-Grad Đurđevca okuplja 21 aktivnih članica sa preko 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova. Svake godine u klubove se učlanjuje sve više djece. Svojim djelovanjem Zajednica doprinosi razvoju i promicanju sporta, razvoju sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom. Tijekom prošle godine naše sportašice i sportaši su kroz aktivnosti u klubovima razvijali i njegovali sportski duh kako širom Lijepe naše tako i izvan nje te su svojim nastupima doprinijeli promicanju ugleda svojih klubova, Grada Đurđevca, zajednice sportova i sporta uopće- rekao je predsjednik Zajednice Ivan Juričić.

Sportašima zajednica preko svojeg pravilnika omogućuje i potiče da ih odgajaju školovani i educirani stručnjaci. ŠRC koji će biti pokretač razvoja sporta, ugostiteljstva i turizma u našem gradu, Podravini i u ovom dijelu Hrvatske je u samoj završnoj fazi gradnje.

Đurđevac sa svojih 21 sportskih udruga sportski je grad, a to se danas vidi kroz veliki broj aktivnosti u dvoranama i na vanjskim terenima tijekom cijele godine, u koje se, osim djece, uključuje i veliki broj građana kroz raznorazne rekreativne aktivnosti.

Ponosimo se rezultatima svojih klubova koji su ponekad i iznad naših očekivanja, a isto tako i rezultatima koje postižu na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini Rezultati koje ostvaruju članice za jednu ipak manju sredinu su više nego odlični. To je pokazatelj da sport iz godine u godinu postaje sve veća potreba, ali i način života- istaknuo je Juričić.

Transparentan rad Zajednice i veliki trud sportskih djelatnika koji rade sa sportašima pohvalio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, a pohvalama se pridružio i gradonačelnik, te ostali vijećnici.